בחירת מיקום

יש כמה קריטריונים לבחירת מיקום למזגן:

חשוב למקם את היחידה הפנימית באזור מרכזי שימזג את החלל בצורה אופטימלית.

עדיף להתקין את היחידה הפנימית באזור שאין מכשירי חשמל מתחת (כגון: טלוויזיה וכדו'). ובמידה ותהיה תקלה כמו נזילת מים, מכשירי החשמל לא יהרסו.

האוויר שיוצא מהיחידה הפנימית אמור לצאת במיקום נטרלי ומרכזי ולא על מקום ישיבה ספציפי- דבר זה יגרום לאי נוחות, והישיבה באותו אזור תהיה לא נעימה.

צריך לוודא שצינורות הגז, הניקוז, ונקודת החשמל יוכלו לעבור במקום בטוח.

צריך למקם את היחידה החיצונית במקום שיהיה נוח לגישה, שיהיה בטיחותי, וחשוף לכניסה והוצאת אוויר.

תכנית מפורטת

אם אנחנו מדברים על בית חדש "מהניילון" כדאי לתכנן את מערכת מיזוג האוויר מראש ולהקצות לכל מזגן ויחידה חיצונית מקום מיוחד, ובכך מונעים הרבה אלתורים שלא נראים טוב בעין.

כשמתכננים היכן להתקין את מערכת מיזוג האוויר כדוגמת מערכת מיזוג VRF או המזגן, חשוב לסכרן בין האסתטיקה של החלל והצורך בפועל למיזוג מתאים - הכנות צנרת, הכנות לניקוז, חציבות, שבירות, הכנות למפזרים, והזנות חשמל. כל אלה צריך לקחת בחשבון עוד בשלב התכנון.

מיקום גריל אוויר חוזר

מיקומו של האוויר החוזר הוא חיוני מאוד למערכת מיזוג האוויר, הוא למעשה אחראי על יניקת האוויר בחלל החדר ופולט אותו בצורה קרירה יותר, במערכות ביתיות ותעשייתיות כאחד. לכן צריך לתת לו את המקום הראוי ביותר. לשם כך המיקום הטוב ביותר בשבילו הוא במקום שיש את מעגל הקירור הגבוה ביותר, כלומר את כמות הגרילים במקסימום ואת כמות החסמים (דלתות) במינימום. שלא תהיה הפרדה בין יניקת האוויר לפליטת האוויר.

בנוסף לכף כדאי לקחת בחשבון שגריל אוויר חוזר לא יהיה מותקן בדיוק מתחת ליחידה הפנימית. הדבר יגרום לרעשי מנוע מהיחידה הפנימית העובדת הרבה מעבר לסטנדרט.

גישה לטיפול

אסור לשכוח שאחרי שמתקינים את המזגן, ישנם גם תקלות אופייניות ושגרתיות במהלך תקופת החיים של המזגן ולכן צריך להביא את זה לידי חשבון ולאפשר גישה נוחה לטיפול במקרה של תקלות. ככה נוכל להגיע למדחס או למזגן בקלות וביעילות ולטפל בתקלה.

גודל פתח יציאת אויר

כשמתקינים גרילים (מפזרים) עם פתח יציאת אוויר גדול בתקרה צריך להבין אם זה הכרחי, אם למשל פתח מיזוג האוויר נמצא בחדר שרתים – חדר שמאחסן המון מחשבים שפולטים חום מרבי עד כדי שריפה של מגעים. אז זה בהחלט הגיוני שפתח מיזוג האוויר יהיה גדול על מנת שהאוויר ייצא בכמות גדולה כדי לקרר ולצנן את המחשבים, אך אם זה במשרד קטן או קיוביק אין צורך בפתח אוויר גדול ומומלץ להתקין תריסים שיווסתו את האוויר בצורה שוויונית.

במזגן מיני מרכזי שמספק אוויר במקביל למס' חדרים צריך לעשות חישוב מהי כמות האוויר המקסימלית שהמזגן מספק ואיך לחלק את הכמות בין כל חדר ממוזג. אחרי שנדע מהי כמות האוויר שנצטרך לכל חדר נוכל להתאים את המפזר לכמות האוויר הרצויה. הרי לכל גודל וסוג של מפזר יש כמות אוויר מינימלית ומקסימלית שהוא יכול לספק.

גודל התעלה/שרשור

במזגן מיני מרכזי, מובילים את האוויר באמצעות תעלות פח או שרשורים מבודדים.

כדי שכל החלל יקבל מיזוג אוויר תואם ושוויוני, צריך לתכנן את גודל התעלה/השרשורים עם תפוקת הקירור/האוויר שהיחידה מסוגלת להפיק. צריך לקחת בחשבון שיש תקן לתעלות ושרשורים וצריך להתקין אותם לפי התקן.

איכות חומרים

כמו בכל דבר בחיים, אם לא תהיה איכות של חומרים גבוהה ביותר, התוצאה תהיה בהתאם. לכן כשניגשים להתקין מזגן מומלץ להזמין טכנאי מזגנים מומלץ ביותר.

אורך צנרת והפרש גבהים בין היחידה הפנימית לחיצונית:

הרבה אנשים לא מודעים לכך שיש חשיבות גבוהה להפרש הגבהים בין היחידה החיצונית והפנימית לכל מערכת מיזוג.

לכל מזגן היום יש נתונים בסיסים שניתן ללמוד מהם על תפוקת המזגן, צריכת אנרגיה, כמויות אוויר ועוד.

יש נתון חשוב שמדבר על אורך צנרת שניתן להתקין והפרש גבהים מקסימלי בין היחידה הפנימית לחיצונית לאותו מזגן שנרצה לרכוש.

חייבים להתחשב בנתונים האלו ולבחור במערכת מיזוג שתתאים לנו גם מבחינת אורך הצנרת וגם מבחינת הפרש הגבהים. כאשר לא מביאים את הנתונים הללו בחשבון, יכולים לקרות תופעות של חוסר מיזוג ובלאי גבוה במיוחד למערכת המיזוג. לכן חשוב מאוד להתייעץ עם חברה מקצועית בתחום מיזוג האוויר.

חברת אלמוג מיזוג אוויר המובילים בתחום של תכנון והנדסה למערכות מיזוג מתקדמות - צרו איתנו קשר עכשיו